BODEGA FINCA SON SUREDA RIC

SON SUREDA RIC ÉS LA RECOMPENSA D'UN REI A UN VALENT I FIDEL GENERAL

Son Sureda Ric, com tantes altres possessions de Mallorca, va néixer amb el repartiment de terres que feu el Rei Jaume I el Conqueridor, quan va treure els àrabs de l'illa i repartí totes les terres entre els seus. Son Sureda Ric va ser obsequiada al general Nuno Sanz i va quedar establerta com a una de les possessions de referència per a la comarca. Es va aixecar allà un casal i la terra salvatge va ser transformada en terra de cultiu. Es sembraren ametllers, garrovers, alzines i vinya i, de llavors ençà, ha estat conreada per totes les famílies que, al llarg dels segles, hi han viscut.

AVUI, SON SUREDA RIC ÉS UN PARÈNTESI D'HISTÒRIA QUE ES MANTÉ VIU DINS L'ERA DE L'ELECTRÒNICA

Des de l'edat Mitjana fins avui, el temps ha passat per a tothom... excepte per Son Sureda Ric. El cup i el celler són llocs especialment silenciosos i contraris als canvis. Conserven el mateix aspecte i les mateixes condicions de quan van ser construïts en llossa de pedra. Al llarg de tots els segles cup i celler mantenen sempre una temperatura pròpia i resten fixades als seus murs les espores de llevat que provoquen fermentacions espontànies al vi que s'elabora al seu interior.

Un dels majors tresors de Son Sureda Ric són precisament aquestes condicions especials del celler i el cup perquè atorguen una personalitat pròpia i diferenciadora al vi que ens permeten elaborar uns vins exclusius, en quantitats molt petites, però amb el valor del que és autèntic. Tal vegada no sempre trobarà un Son Sureda Ric al mercat, però quan aconsegueixi assaborir-ne un tindrà, dins la seva copa una exquisida qualitat, història, autenticitat i exclusivitat.

COM FA SON SUREDA RIC ELS SEUS VINS?

Tenim les sales que hem heretat de segles passats per a treballar i unes exigències d'higiene i qualitat pròpies de la indústria farmacèutica del segle XXI. Aquest ha estat el repte que ha hagut de assumir el nostre bodeguer, Javier Jara, fill major de la família propietària de Son Sureda Ric. Bioquímic de formació, ha desenvolupat la seva experiència acadèmica a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i Universitat de les Illes Balears (UIB). És màster en agricultura ecològica i especialista universitari en enologia. Ha realitzat treballs d'investigació als laboratoris del Centre de Biologia Molecular de la UAM, de l'hospital Ramon y Cajal (Madrid), de la Conselleria de Sanitat del Govern de les Illes Balears, al laboratori d'anàlisi i assaigs de la UIB i al departament de fisiologia vegetal de la UIB . Ha dirigit el laboratori i el departament de control de qualitat d'una coneguda empresa farmacèutica alemanya. Ha estat exigència del nostre bioquímic, que Son Sureda Ric compti amb un laboratori amb un equipament fora de lo comú. Els aparells de la investigació i de la indústria farmacèutica s'empren a Son Sureda Ric per tal de determinar quin és el moment i les condicions òptimes de cada procés, bé sigui el de maduració del nostre raïm, com el de l'elaboració. Collim el raïm en el moment just i només aquell que supera els paràmetres de qualitat que establim. Com és lògic, la verema es fa manualment i l'extracció del suc del raïm immediatament desprès. Cada raïm supera una doble selecció: a la vinya i a la bodega abans de ser processat. El vi és elaborat en petites quantitats i sense cap tipus d'automatització. Constantment es fa el seguiment dels paràmetres físics, químics i biològics més importants del procés. A Son Sureda Ric cerquem aquells principis actius que fan del vi una substància protectora, antioxidant i beneficiosa pel bon funcionament del cos, amb l'objectiu de potenciar-los al màxim.

BODEGA FINCA SON SUREDA RIC - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Localització
Dades de contacte
Crta. MA-3322 Manacor-Colònia de Sant Pere, km 6
Tel. 619 486 619

ssric.comunicacio@gmail.com www.sonsuredaric.com
 - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Pertany a l'agroruta
Logo Govern