Enoturisme
RUTA DOP BINISSALEM

 

Ruta del vi

 

En un lloc com Mallorca i en una comarca vitivinícola com la DO Binissalem, parlar d’enoturisme és parlar de patrimoni, de cultura, de tradicions, de vins, de gastronomia i de paisatge.

 

La Ruta del vi, vos guiarà per camins i camades, cellers, vinyes, pobles i llogarets, un paisatge únic, diferent a cada estació de l’any que vos permetrà descobrir una Mallorca desconeguda. Una proposta turística per qualsevol època de l’any.

 

Dissenyeu la vostra pròpia ruta, visitant un o més cellers, els pobles, els centres culturals, els mercats… i, gaudint de l’oferta de gastronomia local.

 

Per visitar els cellers, és necessari concertar les visites.

 

Els cellers repartits pels municipis que conformen la comarca són cellers que han invertit en tecnologia i en formació i, que han apostat per les varietats de raïm locals, elaborant vins singulars amb un nivell qualitat alt, avalat pels reconeixements, tant a nivell nacional com internacional.

 

Els cellers, al llarg de l’any, ofereixen propostes diverses i atractives pels visitants, des de visites guiades a les vinyes i als cellers amb degustació de vins i productes locals, fins a experiències relacionades amb el vi, l’art, la cultura, el paisatge, la música o la gastronomia.

 

 

Pobles

 

La importància vitivinícola dels pobles que conformen la Denominació d'Origen Binissalem és antiga i molt arrelada. El vi ha esculpit el nostre paisatge, la nostra arquitectura i la nostra cultura.

 

L'empremta que van deixar els romans, els àrabs i els catalans, la trobarà en la toponímia, en els camins i en l'arquitectura. Monuments i esglésies, museus i cases de cultura, restes talaiòtiques, cases de pedra, cellers antigues ...

 

El nostre patrimoni cultural es reflecteix en els costums, els balls "Boleros", les tradicions populars "Colles de Gegants i Capgrosos" (Gegants i Capgrossos), l'artesania de la pedra, la tèxtil, "tests, trinxets" (ganivet corb de verema), espardenyes d'espart, "xeremies" (gaites tradicionals) ... i les festes tradicionals i les relacionades amb el vi, com la "Festa des Vermar" a Binissalem o la "Festa des vi Novell" a Santa Maria de l'Camí.

 

 

Paisatge

 

Un dels plaers que ens regala la naturalesa és passejar pels camins gaudint del paisatge que ofereixen les vinyes de les comarques, on la cultura vinatera es va introduir a través de la civilització romana i va deixar l’empremta en cadascun dels pobles de l’illa, així com en molts dels camins i camades traçats en aquella època.

 

Us convidem a endinsar-vos en un laberint de camins traçats en el mapa, que us conduiran per un sorprenent paratge d’ametlers, garrovers, oliveres, figueres i vinyes, amb vistes panoràmiques a la Serra de Tramuntana.

 

El cultiu de la vinya ofereix tot un món de sensacions que es poden descobrir en cadascuna de les estacions de l’any.

 

 

Mercats

 

Els mercats setmanals de cada poble, tenen una oferta variada de productes locals, fruites, verdures, mels, oli, confitures, embotits….

 

Els dies de mercat, els pobles cobren una intensa activitat, els habitants surten a fer les seves compres, saluden i parlen amb els seus veïnats, fan un cafè a la plaça… i transmeten aquesta forma de viure tranquil·la de la culturamediterrània.

 

Ruta DOP Binissalem

RUTA DOP BINISSALEM - Entrades - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern