El guanyador del concurs es decidirà a la final que tindrà lloc el dia 5 de maig a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca convoca Oleotapa, concurs dirigit a cuiners professionals que premiarà la tapa que millor integri el sabor i aroma de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Mallorca.
Indispensable en cuines d'arrel mediterrània com la nostra, l'Oli d'Oliva Verge Extra és un gran aliat per la seva capacitat d'accentuar el sabor natural dels ingredients, brindar matisos en forma de notes afruitades o herbàcies, tocs de picant o amarg, tot sense oblidar el seu paper en l'obtenció de textures més agradables al paladar.
Els Olis d'Oliva Verge Extra sota el segell de la D.O Oli de Mallorca es distingeixen per oferir una interessant complexitat d'aromes que, depenent de la varietat d'oliva de la qual s'ha obtingut, pot expressar-se en forma d'ametlla tendra, de tomàtiga, carxofa o herba perceptibles en els fruitats verds, a l'ametlla o el plàtan en el cas dels madurs però, sobretot, per la suavitat amb què es manifesten el picant i l'amarg.
Un conjunt de qualitats que el converteixen en un ingredient de gran vàlua per a aconseguir elaboracions excel·lents, també en el cas de les tapes. Bona mostra d'això són les suggeridores propostes presentades pels professionals que al llarg dels anys han participat en el concurs Oleotapa, que enguany celebrarà la seva onzena edició.
Els cuiners interessats en participar disposen fins al dia 23 d'abril per a inscriure's en el concurs, la final del qual tindrà lloc el dia 5 de maig en la Escola d’Hoteleria dels Illes Balears.
El creador de la tapa guanyadora rebrà una selecció d'Oli d'Oliva Verge Extra amb segell de qualitat Oli de Mallorca, l'oportunitat d'assistir com a congressista a Madrid Fusion 2026, 250 euros en bons de compra en el Mercat de l’Olivar, així com experiències d'oleoturisme.
El segon i tercer classificats rebran una selecció d'Oli d'Oliva Verge Extra amb segell de qualitat Oli de Mallorca i vals de compra en el Mercat de l’Olivar per valor de 200 euros i 150 euros, respectivament.