Gastronomia
Oli de Mallorca
COCA DE CEBA, PEBRES I FORMATGE DE CABRA (NOVA)
: Entrant | : | : Baixa
Ingredients

 

Per a la pasta

             1 tassa oli d’oliva verge extra Oli de Mallorca

             1 tassa de cervesa

              Farina de força

              Sal

 Per al farciment

              4 cebes

              2 pebres vermells

              Formatge de cabra

              Oli de Mallorca

              Sal i pebre bo

              2 alls

              Farigola i Orenga

Preparació

 

Torrar els pebres vermells. Pelar-los i tallar en tires. Trempar-los amb sal, oli d’oliva verge extra i un all tallat petit.

 

Pelar les cebes i tallar en làmines. Sofregir-les amb oli d’oliva verge extra, un all picat, sal i pebre bo. Afegir fulletes de farigola i orenga.

 

Encalentir el forn a 180º.

 

Per fer la pasta de la coca, mesclar la tassa d’oli, la cervesa i la sal amb la farina que prengui fins que la pasta no s’aferri a les mans.

 

Estendre la pasta a una llauna untada amb oli i fornejar a 180º durant 15 minuts en la posició dalt/baix.

 

Passat aquest temps, treure del forn i escampar la ceba i el pebre vermell sobre la base de coca. Col·locar el formatge tallat a rodanxes.

 

Acabam de fornejar en la posició de calor inferior. La coca estarà feta quan la masa estigui forta i cruixent al centre.

 

Refredar fora del forn. Decorar amb fulles de farigola i orenga i regar amb un roi d’Oli de Mallorca abans de servir.

 

Presentació

 

Recepte aportada pel Consell Regulador de la DOP Oli de Mallorca i realitzada per Carme Dalmau que va guanyar el 2n Concurs de Coques Salades amb Oli de Mallorca.

 

Es tracta d’una recepta d’elaboració senzilla, però d’èxit assegurat a taula, tant com per servir una picada com per un berenar festiu.

 

La nostra recomanació és que, tant per a la pasta com per a sofregir la ceba, feu servir un oli verge extra de la varietat arbequina, d’aroma i gust més suau.

 

Per amanir els pebres i donar el toc final a la coca abans de servir, podem continuar amb arbequina o bé accentuar la intensitat d’aromes i sabors amb un verge extra de la varietat mallorquina o un picual.

 

Coca de ceba, pebres i formatge de cabra (NOVA) - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador DOP Oli de Mallorca
Consell Regulador DOP Oli de Mallorca - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador DOP Oli de Mallorca
c/ Babieca, 2. SON FERRIOL-PALMA (07198)
Tel: 871 03 07 69
info@olidemallorca.es www.olidemallorca.es
Logo Govern