Gastronomia
Oli de Mallorca
TATAKI DE VEDELLA CON CREMA DE FORMATGE, ENSALADA DE TOMÀTIGA AMB FRUITS SECS I TORRADA DE PA MORENO (NOVA)
: Plat principal | : | : Mitjana
Ingredients

Per al tataki:

 

200 g d’entrecot de vedella

50 g de salsa de soja

120 g de vinagre d’arròs

2 cullerades de suc de llima

Una mica de gingebre fresc

80 g d’Oli de Mallorca

 

Per a l’amanida:

 

1 tomàtiga

20 g de pinyons

20 g de panses

1 cibulet

2 cullerades d’Oli de Mallorca

 

Per a la crema de formatge:

 

80 g de formatge semicurat

150 g de nata

40 g de vi blanc

1 porro

30 g d’Oli de Mallorca

Preparació

Emulsionau la salsa de soja, el vinagre d’arròs, el suc de llima, l’Oli de Mallorca i el gingebre picat.

 

Encalentiu a foc viu la planxa i marcau-hi totes les cares de la carn.

Introduïu la peça de carn en un recipient i regau-la amb la marinada preparada prèviament. Deixau-la reposar 30 minuts.

 

Per fer la crema de formatge, ofegau el porro en una paella amb l’Oli de Mallorca. Quan sigui tou, afegiu-hi el vi blanc i deixau-lo reduir. Afegiu-hi el formatge picat i la nata sense deixar de remenar-la amb una cullera i triturau la mescla fins a aconseguir-ne la textura desitjada.

 

Per elaborar l’amanida, en primer lloc, fregiu lleugerament els pinyons i les panses. Tallau la tomàtiga a la brunesa i picau el cibulet. Mesclau-ho tot amb l’Oli de Mallorca.

 

Per acabar, torrau el pa moreno tallat molt prim i regat amb una mica d’Oli de Mallorca fins que quedi cruixent.

 

Tallau la carn en làmines primes i serviu-la juntament amb l’amanida, la crema de formatge i les torrades de pa moreno.

Presentació

Recepte aportada pel Consell Regulador de la DOP Oli de Mallorca i realitzada per Ricardo Rossi que va guanyar el Concurs Oleotapa 2016

Tataki de vedella con crema de formatge, ensalada de tomàtiga amb fruits secs i torrada de pa moreno (NOVA) - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador DOP Oli de Mallorca
Consell Regulador DOP Oli de Mallorca - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador DOP Oli de Mallorca
c/ Babieca, 2. SON FERRIOL-PALMA (07198)
Tel: 871 03 07 69
info@olidemallorca.es www.olidemallorca.es
Logo Govern