Gastronomia
Sobrassada de Mallorca
GUÀTLERES AMB SOBRASSADA I MEL (NOVA)
: Plat principal | : 4 | : Baixa
Ingredients

(per a quatre comensals):

 

8 guàtleres desossades (cuixes amb la tíbia separades dels pits)

100 g de Sobrassada de Mallorca

25 g de mel

1 manat d’espinacs

100 g de rossinyols/picornells (Cantharellus cibarius)

2,5 dl de suc de carn

Una culleradeta de vinagre de vi

Oli d’oliva

4 fulles de col sense nirvi tallades a trossos

Oli de gira-sol per fregir

Sal i pebre negre

Preparació

Ofegau la Sobrassada de Mallorca, incorporau-hi el vinagre i deixau-lo reduir.

Afegiu-hi la mel i coeu-ho tot uns cinc minuts.

 

Saltau els rossinyols/picornells amb una mica d’oli d’oliva i salpebrau-los.

Incorporau-hi les fulles de col i ofegau tot el conjunt.

 

Salpebrau el pit de guàtlera i marcau-lo en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Fregiu en abundant oli les cuixetes, un cop salpebrades.

 

Untau els pits i les cuixetes amb la preparació de Sobrassada de Mallorca i mel i introduïu-los en el forn ben calent uns tres minuts.

 

Escalfau i posau al centre del plat el conjunt saltat de col i rossinyols/picornells; damunt aquest conjunt, posau-hi una cullerada de Sobrassada de Mallorca i mel.

 

Col·locau amb cura la carn damunt la col saltada i salsau-la amb una mica de suc de carn i unes gotes de Sobrassada de Mallorca amb mel.

Presentació

Recepte aportada pel Consell Regulador de la DOP Oli de Mallorca i realitzada pel chef Tomeu Caldentey

Guàtleres amb sobrassada i mel (NOVA) - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca
C/ Cuba, 2 Bajo 07006 EL MOLINAR (Palma de Mallorca)
Tel: 971 25 61 84
correo@sobrasadademallorca.org www.sobrasadademallorca.org
Logo Govern