Gastronomia
Formatge Mahón-Menorca
CANELONS FARCITS DE VERDURES I OLIVES NEGRES AMB FORMATGE MAHÓN-MENORCA ARTESÀ SEMIMADURAT AMB SOFREGIT DE TOMÀTIGA I CREMA DE FORMATGE
: Plat principal | : 4 | : Mitjana
Ingredients
3 pastanagues 2 carabassons 2 pebres verds 1 pebre vermell 2 porros 15 beines de mongetes verdes 1 ceba 400 grams de Formatge Mahón-Menorca artesà semimadurat 5 fulles de alfàbrega 8 làmines de pasta per canelons oli all olives negres aragoneses Pel sofregit: 2 cebes 15 tomàtigues vermelles rama all oli Per a la crema: 250 grams de Formatge Mahón-Menorca tendre ? litre de llet 0,3 litre de nata Formatge Mahón-Menorca artesà madurat per ratllar
Preparació
Bulliu la pasta i reserveu. Netegeu i talleu les verdures molt petites i mescleu-les. Piqueu dos dents d'all i unes 10 ó 12 olives negres aragoneses. Sofregiu dins una cassola l'all i les olives, després afegiu les verdures i deixeu coure a foc viu sense aturar de remenar durant uns 4 ó 5 minuts; afegiu l'alfàbrega picada i retireu del foc. Una vegada estigui fred, farciu els canelons amb la verdura i el formatge semimadurat, que tallarem a rectangles de la mida del caneló, reserveu. Sofregit: piqueu l'all i la ceba per sofregir dins una cassola. Quan estigui feta la ceba, afegiu la tomàtiga triturada i passada per un colador i deixeu a foc suau uns 45 minuts, poseu a punt de sal i sucre. Crema de Formatge Mahón-Menorca tendre: poseu a bullir dins un cassó la llet i la nata; després afegiu el formatge i deixeu uns minuts més al foc. Passeu per la batedora, coleu i poseu a punt de sal. Reserveu.
Presentació
Col·loqueu els canelons sobre una palangana i fiqueu-los dins el forn a 150ºC uns 10 minuts. Encalentiu la crema i el sofregit. Finalment ratllarem el formatge madurat per damunt.
Canelons farcits de verdures i olives negres amb Formatge Mahón-Menorca Artesà semimadurat amb sofregit de tomàtiga i crema de formatge - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Teodoro Biurrum Coll
Teodoro Biurrum Coll - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Teodoro Biurrum Coll
Rte. Sa Parereta d'en Doro - Sant Lluís (Menorca)
Tel: 971 15 03 53
Logo Govern