Gastronomia
Oli de Mallorca
GELAT DE FORMATGE MAHÓN-MENORCA AMB TRUFA I OLI DE MALLORCA
: Postre | : 4 | : Alta
Ingredients
GELAT DE FORMATGE DE MAHÓN-MENORCA -1 litre de llet -200 grams de sucre -4 rovells d'ous -300 grams de Formatge Mahón-Menorca -10 grams d'estabilitzant per a gelat -20 grams d'Oli de Mallorca ESCUMA DE TRUFA -1 litre de llet -200 grams de sucre -1 cullerada d'Oli de Mallorca -10 grams de retalls de trufa ALTRES INGREDIENTS: -12 làmines de trufa d'estiu -4 cullerades de Formatge Mahón-Menorca ratllat -1 cullerada de confitura de peres -1 cullerada de confitura de tomàtigues -4 cullerades de compota de poma -16 daus de plumcake de fruits secs -4 nous caramelitzades -16 daus de poma golden amb un condiment d'Oli de Mallorca, cebollí i flor de sal -4 grans de raïm pelats i condimentats amb la poma
Preparació
GELAT DE FORMATGE MAHÓN-MENORCA -Bulliu ? litre de llet amb el sucre. -Mescleu i remeneu la resta de la llet amb el rovell d'ou. -Incorporeu l'estabilitzant a la llet quan comenci a bullir. -Afegiu la llet bullida a la mescla de rovells d'ou i llet.- -Mescleu bé tot el conjunt i deixeu coure uns minuts a foc suau (+/- 80º) -Incorporeu el Formatge Mahón-Menorca ratllat i remeneu fins que es dissolgui. -Filtreu i deixeu madurar dins la gelera 24 hores. -Deixeu dins la gelera fins obtenir consistència de crema i afegiu l'Oli de Mallorca poc a poc. -Guardeu dins el congelador fins el moment de la seva utilització. ESCUMA DE TRUFA -Poseu la llet a encalentir conjuntament amb el sucre i els retalls de la trufa. -Retireu del foc una vegada hagi començat a bullir. -Incorporeu l'Oli de Mallorca i deixeu refredar. Una vegada fred, deixeu reposar 24 hores dins la gelera.
Presentació
-Disposeu en el plat una cullerada de compota de poma. -Repartiu per tota la superfície del plat la resta d'ingredients (confitures, fruites, fruits secs, plumcake…). -Encalentiu lleugerament la llet de trufa i emulsioneu amb una batedora fins aconseguir una escuma lleugera. -Formeu una bola de gelat de Formatge Mahón-Menorca i disposeu-la sobre la compota de poma. -Empolseu el gelat amb el formatge ratllat. -Acabeu el plat amb unes cullerades d'escuma de trufes.
Tomeu Caldentey
Tomeu Caldentey - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Tomeu Caldentey
Rte. Es Molí d'en Bou - Sant Llorenç (Mallorca)
Tel: 971 56 96 63
molidenbou@terra.es
Logo Govern