Gastronomia
Ensaïmada de Mallorca
SEMIFRED D'ENSAÏMADA DE MALLORCA CONFITADA AMB BOMBÓ D'AMETLLA I GELÉE DE MOSCATELL
: Postre | : 0 | : Mitjana
Ingredients
- Semifred d'Ensaïmada de Mallorca 2 Ensaïmades de Mallorca individuals sense sucre 100 g de sucre 500 ml de llet 160 g de nata líquida 5 rovells d'ou 4 coles de gelatina Caramel líquid Aromatitzants (pell de taronja, pell de llimona i rama de canyella) - Bombó d'ametlla 250 ml de crema de llet 250 ml de formatge Mascarpone 500 gr d'ametlla torrada picada - Gelée de moscatell 2 dl de moscatell 2 coles de gelatina Sucre isomalt 1 ametlla sencera
Preparació
- Bombó d'ametlla Mescleu la crema de llet amb el formatge Mascarpone i, al final, afegiu l'ametlla torrada i doneu-li forma. - Semifred d'Ensaïmada de Mallorca Reserveu 1 dl de llet i mescleu amb els rovells d'ou i el sucre. Poseu al foc la resta de la llet amb els aromatitzants i quan estigui calent incorporeu la mescla anterior. Encalentiu fins que adquireixi la textura de crema. Afegiu les coles prèviament hidratades. Encalentiu el caramel i confiteu les Ensaïmades de Mallorca senceres per les dues bandes, esmicoleu i mescleu amb la crema. Semimunteu la nata i afegiu-la al conjunt removent de dalt a baix. Poseu 2/4 parts del semifred dins un motlle de silicona rodó. Afegiu el bombó d'ametlla i acabeu d'omplir el motlle. Deixeu dins el congelador 1h 30 min. Desmotlleu i guardeu dins el frigorífic. - Gelée de moscatell Encalentiu el moscatell sense que arribi a bullir. Agregueu la gelatina prèviament hidratada, passeu la mescla per un colador fi i deixeu refredar dins un motlle baix.
Presentació
Encalentiu el sucre isomalt, retireu del foc, introduïu l'ametlla sencera i estireu, deixant-la penjada fins que li hagi baixat la temperatura. Col·loqueu el semifred al plat, talleu el gelée en trossos d'1 cm i poseu en línia recta. Col·loqueu el fil amb l'ametlla anteriorment preparat de forma harmoniosa al plat.
Logo Govern