Gastronomia
Oli de Mallorca
LLENQUES DE BACALLÀ AMB SALSA ROUILLE I PATATA
: Plat principal | : 4 | : Baixa
Ingredients
1 kg de bacallà (dessalat) 1 l de llet 2 cullerades de farigola 2 patates grosses netes Pebre bo Oli de Mallorca Salsa Rouille 200 g de patates bullides i pelades 250 g de pebres del piquillo 250 ml d’Oli de Mallorca Uns brins de safrà 1 xili Nou moscada Pebre bo Sal Oli de Mallorca aromatitzat amb herbes silvestres 150 g d’herbes silvestres de temporada (morró, saüc de terra, fonoll silvestre) 1 llima dolça Oli de Mallorca
Preparació
Bulliu la llet amb la farigola. Tallau el bacallà dessalat en tres trossos i afegiu-hi la llet. Bulliu-ho tot a foc fluix. El bacallà estarà fet quan els trossos de polpa se separin amb facilitat de l’espina. Retirau la pell del bacallà. Una vegada llest el bacallà, es preparen les patates al forn. Tallau-les per llarg en rodanxes d’un centímetre de gruixa. Col·locau-les en una palangana de forn, i afegiu-hi el pebre bo i un bon raig d’Oli de Mallorca. Enfornau-les a 180ºC fins que estiguin daurades. Preparació Salsa Capolau en un morter les patates, els pebres del piquillo, el safrà, la sal, el pebre bo i la nou moscada, i anau-hi afegint progressivament l’Oli de Mallorca fins a obtenir un puré consistent. Rentau les herbes, picau-les i barrejau-les amb el suc de la llima dolça i un poc de ratlladura de la pell, i l’Oli de Mallorca. Deixau-ho adobar.
Presentació
Col·locau les rodanxes de patata dins un plat. Damunt posau-hi les llenques de bacallà, afegiu-hi la salsa de Rouille i decorau-ho tot amb les herbes marinades.
Logo Govern