Gastronomia
Herbes de Mallorca
CREMA CREMADA D'ENSAÏMADA DE MALLORCA I VIEIRES AL VAPOR D'HERBES DE MALLORCA SEQUES
: Entrant | : 4 | : Mitjana
Ingredients
Gelea d'herbes 100 ml d’Herbes de Mallorca seques 3 g de gelatina (1 ½ fulls) Crema d'Ensaïmada de Mallorca 1 Ensaïmada de Mallorca (per a 8 o 10 persones) 1 branqueta de citronel·la picada 2 escalunyes 1 l de llet semidesnatada Brou de peix Un grapat d'alls tendres Sucre Sal 4 vieires Brou de peix Herbes fresques Herbes de Mallorca seques
Preparació
Ofegau en un recipient l'Ensaïmada de Mallorca esmicolada, la citronel·la, l’escalunya picada i els alls tendres laminats. Mullau-ho amb una part de la llet semidesnatada (aproximadament 250 ml) i una mica de brou de peix. A part, elaborau un caramel, un punt cremat, i afegiu-lo a poc a poc damunt la crema d'Ensaïmada de Mallorca. Passau-ho pel túrmix i per un colador xinès fi. Si és necessari, posau-ho a punt de textura amb brou de peix. Reservau-ho en fred. Netejau i assaonau les vieires. Col·locau-les en un recipient per coure al vapor amb el brou de peix, les herbes fresques i les Herbes de Mallorca seques. Coeu-ho a foc lent fins a obtenir un punt una mica carnós. Retirau-ho i muntau el plat.
Presentació
Disposau la crema d'Ensaïmada de Mallorca al plat. Col·locau les vieires sobre la crema. Disposau la gelea d'Herbes de Mallorca damunt les vieires. Posau-hi sal al gust.
Crema cremada d'Ensaïmada de Mallorca i vieires al vapor d'Herbes de Mallorca seques - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Rafael Sánchez
Rafael Sánchez - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Rafael Sánchez
Plat d'Or - H.Arabella Sheraton - Palma
Tel: 971 78 71 00
arabella@arabella.es
Logo Govern