Gastronomia
Formatge Mahón-Menorca
BESCUIT CRUIXENT DE FIGUES AMB TRES GELATS DE FORMATGE MAHÓN-MENORCA I FIGUES DE MORO
: Postre | : 5 | : Alta
Ingredients
Bescuit de figues 150 g d’ous 150 g de farina d’ametla 150 g de sucre 100 g de figues seques i semiprocessades Mesclau els ous i el sucre dins la batedora fins que quedin ben lligats; després, afegiu-hi la farina d’ametla i les figues a poc a poc. Coeu la mescla en motlos de silicona 35 minuts a 170ºC. Quan el bescuit estigui fred, tallau-lo en rectangles de 7 cm de llarg, 2,5 cm ample i 2 cm d’alt. Caramel·litzau els rectangles amb sucre. Gelat de Formatge Mahón-Menorca tendre 200 g de formatge Mahón-Menorca tendre 30 g de glucosa atomitzada 20 g de sucre invertit 100 g de sucre 500 ml de llet 150 ml de nata 5 g d’estabilitzant per a gelat 40 g de llet en pols Gelat de Formatge Mahón-Menorca semi-madurat 175 g de formatge Mahón-Menorca semimadurat 30 g de glucosa atomitzada 20 g de sucre invertit 100 g de sucre 500 ml de llet 150 ml de nata 5 g d’estabilitzant per a gelat 40 g de llet en pols Gelat de Formatge Mahón-Menorca madurat 150 g de formatge Mahón-Menorca madurat 30 g de glucosa atomitzada 20 g de sucre invertit 100 g de sucre 500 ml de llet 150 ml de nata 5 g d’estabilitzant per a gelat 40 g de llet en pols
Preparació
Trossejau el formatge Mahón-Menorca i mesclau-lo amb la llet i la nata; encalentiu-ho a foc suau fins a fondre el formatge i, després, afegiu-hi la llet en pols. Incorporau-hi l’estabilitzant amb el sucre i incrementau la temperatura fins a 86ºC. Deixau-ho refredar i madurar 24 hores. Congelau-ho a la geladora. Reducció del Palo de Mallorca 200 ml de Palo de Mallorca Encalentiu el Palo de Mallorca i reduïu-lo fins a obtenir la textura d’un xarop. Reducció de l'aigua de guindes 200 ml d’aigua de guindes 100 g de sucre Encalentiu-ho tot i reduïu-ho fins a obtenir la textura d’un xarop espès. Gelatina de figues de Moro 200 ml de figues de moro liquades 4 g de gelatina amb base vegetal Mesclau la gelatina amb el brou de figues i triturau-ho. Bulliu-ho i posau-ho tot en un recipient. Deixau-ho quallar i tallau-ho a daus.
Presentació
Feis servir la reducció d’aigua de guindes per fer una pinzellada que travessi el plat. Posau els dauets de gelatina damunt. Disposau una tira de reducció de Palo de Mallorca al plat. Damunt el plat, col·locau un rectangle de bescuit caramel·litzat. Per acabar, feis una quenelle de cada tipus de gelat i posau-les damunt el bescuit caramel·litzat.
Bescuit cruixent de figues amb tres gelats de formatge  mahón-menorca i figues de moro - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Koldo Royo
Koldo Royo - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Koldo Royo
Av.Ingeniero G.Roca, 3 - Palma
Tel: 971 73 24 35
reservas@koldoroyo.com www.koldoroyo.com
Logo Govern