La qualitat dels aliments és el factor més important en la decisió de compra de les persones de Mallorca
( 01/10/18 )

L’any 2018 la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, en col·laboració amb l’empresa SEMILLA SAU, ha desenvolupat un estudi per avaluar la importància de diversos factors en la decisió de compra de les persones de Mallorca.

 

El treball de camp es va desenvolupar a Mallorca el mesos de juliol i agost i es van entrevista 518 persones residents a Mallorca que compraven aliments. Es poden consultar les característiques de la mostra i el lloc de les entrevista en link annexo.

 

Es va sol·licitar a les persones entrevistades la importància dels següents factor a l’hora de comprar aliments: qualitat, frescor, preu, oferta, costum, presentació, marca i ecològic.

 

L’estudi conclou que la qualitat dels aliments és el factor més important i supera als factors frescor i preu. El 84% dels consumidors/es consideren que la qualitat del aliments és molt important a l’hora de la compra. A l’any 2016 el percentatge de persones que consideraven molt important el factor qualitat era del 59%. S’observa que la qualitat supera al factor preu i al factor frescor, per tant el consumidor és més exigent en relació a la qualitat dels aliments.

 

Les persones que més valoren la qualitat són el majors de 46 anys, residents a Palma que viuen en família i compren al mercat o a l’hipermercat.

 

La qualitat dels aliments és el factor més important en la decisió de compra de les persones de Mallorca - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern