L’any 2018 la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, en col·laboració amb l’empresa SEMILLA SAU, han desenvolupat un estudi en relació al consum d’aliments de les Illes Balears amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) o Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
El treball de camp es va desenvolupar a Mallorca el mesos de juliol i agost i es van entrevistar 518 persones residents a Mallorca que compraven aliments.
Es poden consultar les característiques de la mostra i el lloc de les entrevistes en link annexo.
L’estudi conclou que el 57% de les persones entrevistades compren Sobrassada de Mallorca. Cal destacar que un 15% de les persones manifesten que compren Sobrassada de Mallorca totes les setmanes.
En relació a l’any 2016 s’observa que el nombre de persones que compren Sobrassada de Mallorca s’ha incrementat del 43% al 57%. A més a més ha augmentat d’un 12% a un 15% el nombre de persones que compren Sobrassada de Mallorca totes les setmanes.
El perfil del consumidor de Sobrassada de Mallorca és una persona nascuda a les Illes Balears, major de 46 anys, que viu en família i té preferència per comprar a la botiga.