Més del 90% de les persones de Mallorca compren tomàtigues de ramellet, pa moreno i galetes d’oli
( 05/12/18 )

L’any 2018 la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, en col·laboració amb l’empresa SEMILLA SAU, han desenvolupat un estudi en relació al consum d’aliments tradicionals de les Illes Balears.

 

El treball de camp es va desenvolupar a Mallorca el mesos de juliol i agost i es van entrevistar 518 persones residents a Mallorca que compraven aliments. Es poden consultar les característiques de la mostra i el lloc de les entrevistes a l’enllaç annex.

 

Els aliments tradicionals de l’Illa que més compren les persones de Mallorca són les tomàtigues de ramellet (94% de les persones manifesten comprar-les), pa moreno (92%), galetes d’oli (91%) , panades (85%) i sobrassada (81%).

 

A l’estudi s’ha observat un vincle entre la compra dels aliments tradicionals de Mallorca i el fet d'haver nascut a les Illes Balears.

 

En relació al factor edat s’observa que les persones de més de 46 anys són més consumidores dels aliments tradicionals, excepte el llonguet que és més consumit per les persones més joves; pel que fa al pa moreno i les galetes d’oli no s’observa relació amb l’edat.

 

S’ha observat que els homes són més consumidors de rubiols, gató, patates, taronges, porcella i embotits tradicionals.

 

En relació a l’any 2016 s’observa un increment del consum dels aliments tradicionals de Mallorca, en especial del llonguet, rubiols, gató i meló eriçó.

 

Més del 90% de les persones de Mallorca compren tomàtigues de ramellet, pa moreno i galetes d’oli - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern