L’any 2018 la producció de vi de qualitat de les Illes s’incrementa un 17%
( 27/12/18 )

La verema 2018 ha assolit el màxim de producció de vi de la història moderna vinícola de les Illes Balears.

 

L’any 2018 es veremaren 1.661 hectàrees de vinya, un 1,9% més que la campanya anterior. El 40% de les vinyes es dedicaren a la producció de raïm per a vi amb denominació d’origen i el 60% per a vi de la terra.

 

La producció de raïm va superar les 9.907 tm, un 21% més que la campanya anterior, si bé cal dir que la verema del 2017 es va caracteritzar per la baixa producció, conseqüència de la sequera i les elevades temperatures. Si es comparen les dades de producció del 2018 amb la verema del 2016 l’increment de producció és del 6%.

 

La verema 2018 va estar condicionada per les elevades pluges dels mesos d’agost i setembre, la distribució de les esmentades pluges va ser molt heterogènia, per la qual cosa hi ha variacions considerables de producció entre comarques.

 

En relació a la producció de raïm cal dir que un 65% del raïm va ser de varietats negres i un 35% raïm blanc. Destaca que l’increment de producció de raïm blanc va ser del 33%, molt superior a l’increment del raïm negre (16%), la qual cosa és conseqüència que el raïm blanc es verema abans, final de juliol i principi d’agost, i quasi no es va veure afectat per les pluges.

 

La producció de vi es va incrementar un 17% i es van superar els 6,3 milions de litres de vi, destaca l’increment del 50% de vi blanc; la qual cosa s’explica per les condicions climàtiques favorables de la verema de raïm blanc i per una adaptació a la demanda del consumidor.

 

A la secció estadística del web www.illesbalearsqualitat.cat podeu consultar les dades de producció de cada categoria de vi.

 

L’any 2018 la producció de vi de qualitat de les Illes s’incrementa un 17% - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern