L’any 2018 la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, en col·laboració amb l’empresa SEMILLA SAU, han desenvolupat un estudi en relació al coneixement de les Denominacions d’Origen Protegida (DOP) i de les Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de les Illes Balears
El treball de camp es va desenvolupar a Mallorca el mesos de juliol i agost i es van entrevista 518 persones residents a Mallorca que compraven aliments. Es poden consultar les característiques de la mostra i el lloc de les entrevista en link annexo.
A les persones entrevistades es sol·licita que indiqui el nom de tres DOP o IGP de les Illes Balears, la resposta es oberta.
L’estudi conclou que el 83% de les persones coneix alguna DOP o IGP, un 56% en coneix dues i un 26% en coneix tres.
Les DOP o IGP més conegudes són el formatge Mahón-Menorca i la Sobrassada de Mallorca, més del 42% de les persones entrevistades les coneixien.