Obert el termini de presentació de candidatures per a la renovació dels membres del Consells Reguladors
( 11/10/19 )

Actualment estan convocades les eleccions per a la renovació dels vocals dels Consells Reguladors de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Mallorca, Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, de la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca, de la Indicació Geogràfica Protegida Ensaïmada de Mallorca i de la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca.

 

El Consell Reguladors són corporacions de dret públic que tenen com a finalitat la representació, la defensa, la garantia i la promoció de la denominació de qualitat i als mateix temps porten les tasques de gestió i certificació dels productes emparats amb el segell  de  la denominació de qualitat.

 

El procés electoral s’inicià el passat 4 de setembre i fins el proper dia 18 està obert el termini per a la presentació de candidatures per les vocalies electes del Consells Reguladors.

 

En aquestes eleccions s’han d’elegir el següents número de vocals en representació del distints sectors de cada Consell Regulador.

 

  • DOP Oli de Mallorca, un total de 8 vocalies, dels quals 4 vocals ho són en representació dels inscrits en el Registre de plantacions d’oliverar, 2 vocals ho són en representació dels inscrits en el Registre de tafones i 4 vocals ho són en representació dels inscrits en el Registre d’envasadors-comercialitzadors. 
  • DOP Oliva de Mallorca, un total de 6 vocalies, d’ells 3 vocals en representació dels inscrits registre de productors i plantacions, i 3 vocals en representació dels inscrits registre d’elaboradors i envasadors. 
  • IGP Sobrassada de Mallorca, un total de 6 vocalies, 4 vocals en representació dels inscrits registre d’elaboradors de Sobrassada de Mallorca, i 2 vocals en representació dels inscrits registre d’elaboradors de Sobrassada de Mallorca de porc negre. 
  • IGP Ensaïmada de Mallorca, un total de 6 vocalies en representació dels inscrits registre d’elaboradors. 
  • IGP Ametlla de Mallorca, un total de 10 vocalies en representació dels inscrits en el distints registres, d’ells 5 vocals ho són en representació del registre de productors i plantacions, i els altres 5 ho son en representació del registre de manipuladors i magatzemistes a granel, del registre de trencadors, del registre de repeladors, del registre de torradors i del registre d’envasadors amb una vocalia per cada un d’ells.

 

 

Obert el termini de presentació de candidatures per a la renovació dels membres del Consells Reguladors  - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern