L’any 2018 la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, en col·laboració amb l’empresa SEMILLA SAU, han desenvolupat un estudi en relació al coneixement de les Denominacions d’Origen Protegida (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) de les Illes Balears
El treball de camp es va desenvolupar a Mallorca el mesos de juliol i agost i es van entrevista 518 persones residents a Mallorca que compraven aliments. Es poden consultar les característiques de la mostra i el lloc de les entrevista en link annexo.
A les persones entrevistades es sol·licita que indiquin el nom de tres DOP o IGP de les Illes Balears, la resposta és oberta.
L’estudi conclou que el 42% de les persones coneix la IGP “Sobrassada de Mallorca” de manera espontània i és la IGP de Mallorca més coneguda.
El 57% de les persones manifesta comprar Sobrassada de Mallorca, un 15% compra Sobrassada de Mallorca totes les setmanes i un 84% una vegada cada mes.