La Comissió d’aliments tradicionals de les Illes Balears (CATIB), reunida el passat dimecres a Maó, va informar favorablement inscriure la “Tortada Menorquina - Tortada d’Ametla” en el Catàleg d’aliments tradicionals de les Illes Balears.
A sol·licitud de la Asociación Profesional de Pasteleria, Panaderia y Afines de Menorca (APAME) i una vegada valorada la memòria justificativa; la Comissió va aprovar proposar a la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació inscriure la “Tortada Menorquina - Tortada d’Ametla” al Catàleg d’aliments tradicionals de les Illes Balears.
La “Tortada Menorquina - Tortada d’Ametla”, és el pastis típic, present des de sempre, a qualsevol celebració familiar a Menorca, elaborat a partir d’ametlla capolada, ous i sucre, i que es pot presentar simplement coberta amb sucre pols (floretí), o embetumada amb merengai confitura de vermell d’ou.