L’Associació pel Foment del Pebre de Mallorca, havia sol·licitat la tramitació davant la Comissió de la Unió Europea de l’expedient per a l’aprovació de la Denominació d’Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca / Pimentón de Mallorca.
La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha tramitat d’acord amb la normativa comunitària aquesta sol·licitud, i una vegada conclòs el procés de tramitació nacional de l’expedient i rebuda la confirmació de la recepció de l’expedient d’inscripció al Registre Comunitari de les DOP/IGP per part de la Comissió Europea, es permet en aplicació del Reglament (UE) 1151/2012 que els estats membres atorguin una protecció transitòria en l’àmbit nacional.
Per la qual cosa, el passat dia 20 de maig , la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, dictà una resolució per la qual es concedeix la protecció nacional transitòria a la Denominació d’Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca / Pimentón de Mallorca i que s’ha publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears d’ahir.
Podran fer ús d’aquesta nova Denominació d’Origen Protegida, tots aquells pebres bord elaborats a partir de pebres de la varietat tap de cortí, que hagin estat produïts a l’illa de Mallorca , i que compleixin el Plec de Condicions de la DOP Pebre Bord de Mallorca / Pimentón de Mallorca.