L’«Albercoc de Porreres» s’incorporarà al Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears
( 14/07/21 )

La Comissió d’aliments tradicionals de les Illes Balears (CATIB), reunida ahir dimarts, va informar favorablement inscriure a l’«Albercoc de Porreres» en el Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears.

 

Amb la denominació «Albercoc de Porreres» es coneix a aquell albercoc produït al municipi de Porreres i a aquells altres terrenys agrícoles voltants del municipi, amb unes condicions edafoclimàtiques similars.

 

Ateses les caracteristiques edafoclimàtiques favorables, l’albercoquer s’ha cultivat tradicionalment a la comarca de Porreres des de fa molts d’anys, possiblement fa més de cent anys.

 

Actualment la comarca de Porreres és la principal zona productora d’aquesta fruita a l’illa, on hi ha un gran nombre de plantacions d’albercoquers, tant d’antigues varietats locals com de noves varietats comercials.

 

L’«Albercoc de Porreres» es comercialitza sobretot en fresc, encara que també es presenta en forma d’albercoc sec i en confitures.

 

La sol·licitud la va presentar l’Ajuntament de Porreres, i una vegada valorada la memòria justificativa pel que fa a la descripció, conreu i varietats, formes de presentació, acreditació històrica i el vincle amb la zona geogràfica; la Comissió va aprovar proposar a la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació inscriure l’«Albercoc de Porreres» al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears.

 

L’«Albercoc de Porreres» s’incorporarà al Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern