L’Ametlla Mallorquina: font natural de fòsfor
( 20/06/22 )

Les ametlles contenen una quantitat significativa dels minerals següents: calci, ferro, magnesi, zinc, potassi i fòsfor. Cal considerar que el nostre organisme no és capaç de sintetitzar els minerals i que s’han d’obtenir amb la ingesta, per això es recomanable el consum moderat d'ametlles.

 

De tots aquests minerals és destacable l’alt contingut en fòsfor de les ametlles. La quantitat del mineral per 100 grams d’ametlles és de 525 mg (75% del valor de referència de nutrients).

 

 

El fòsfor contribueix al metabolisme energètic normal, al funcionament normal de les membranes cel·lulars així com al manteniment dels ossos i les dents en condicions normals.

 

 

En la secció Recursos del web www.illesbalearsqualitat.cat es poden consultar diversos estudis en relació a la composició i propietats nutricionals dels aliments tradicionals de la Illes Balears.

 

L’Ametlla Mallorquina:  font natural de fòsfor  - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern