La «Mel d’Eivissa / Miel de Ibiza» s’incorpora al Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears
( 26/07/21 )

S’ha publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la Resolució de la Consellera d’Agricultura Pesca i Alimentació, de 14 de juliol de 2021, per la qual s’aprova la inscripció de la «Mel d’Eivissa/Miel de Ibiza»al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears (CATIB).

 

L’Associació d’Apicultors d’Eivissa va sol·licitar inscriure la «Mel d’Eivissa / Miel de Ibiza»en el Registre d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears. Posteriorment, la Comissió d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears va informar favorablement sobre la inscripció d’aquest producte al CATIB.

 

La «Mel d’Eivissa/Miel de Ibiza»és la mel produïda per les abelles a partir del nèctar de les flors i secrecions ensucrades de determinades plantes ubicades a Eivissa.

 

El caràcter específic de la mel d’Eivissa deriva directament de l’especificitat de la flora de l’illa i també del factor humà.

 

L’Associació d’Apicultors d’Eivissa, entitat que ha promogut aquest reconeixement, està integrada per 124 socis que disposen de més de 3.200 caseres, amb una producció de 12.600 kg de mel (any 2020).

 

Actualment, en el mercat local d’Eivissa es poden trobar sis marques d’aquesta mel, producte amb molta acceptació entre la població de l’illa.

 

A l’enllaç següent es pot consultar la informació dels caràcters sensorials, físics i químics diferenciadors de la mel, la descripció del procés de producció i l’acreditació històrica, la delimitació de la zona  geogràfica de producció, l’acreditació del vincle amb la zona geogràfica de producció i la importància socioeconòmica.

 

La «Mel d’Eivissa / Miel de Ibiza» s’incorpora al Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern