CELLER SOLANO DE MENORCA

Amb presència a Menorca des dels anys 70, la família Solano Molins ens vam instal·lar l’any 2000 a la finca Cugullonet Nou de Sant Climent, al sud-est de l’illa.

La finca es caracteritza per un terreny calcari molt pedregós on l’any 2003 vam plantar 2 hectàrees de vinya amb Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Ull de llebre i la varietat blanca Chardonnay, i al 2012 vam plantar mitja hectàrea més de Chardonnay i Premsal blanc.

Era el nostre inici al mon del vi, que es va plasmar amb la construcció de la bodega l’any 2008.

Des d’aleshores cerquem un alt nivell de qualitat durant el procés d'elaboració, responent a una afició gastronòmica i a la voluntat d'integrar aquesta cultura a la terra menorquina.

Actualment el Celler Solano de Menorca té una producció limitada d’uns 12.000 bòtils, que comercialitzem des de l’any 2008.

 

VINS

Els nostres vins estan elaborats amb raïms procedents exclusivament de la finca Cugullonet Nou.
Fem la selecció de raïms amb el punt de maduresa fenòlica que expressa la mineralitat del terreny calcari.

 

SA FORANA
El Sa Forana reflecteix el nostre celler familiar. És un negre criança amb predomini de Cabernet Sauvignon, Merlot i Ull de llebre, fermentat en dipòsits d'acer inoxidable, cada varietat per separat, i criança amb botes de roure francès. Té aromes de fruites negres madures, el toc fresc del cabernet, i tot amb una atmosfera càlida. A la boca té una fruita serena amb la bota ben fosa i un taní llaminer.

 

600 Metros Sa Forana
És el negre jove de l’any. És un cupatge fet amb Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Syrah, i totes les varietats fermenten per separat en dipòsits d’acer  inoxidable. És un vi fresc, de cos mitjà, amb un color profund vermell violaci, amb aromes fruitosos i amb tocs minerals i de regalèssia.

 

600 Metros Sa Forana Blanc
És un blanc jove mediterrani, elaborat amb Chardonnay i Premsal blanc, varietat autòctona que ens aporta lleugeresa i mineralitat.


Localització
Dades de contacte
CELLER SOLANO DE MENORCA SL
Cugullonet Nou - Camí de Sa Forana, s/n - 07712 - Sant Climent (Maó)
Tel. 607.24.25.10

saforana@saforana.com www.saforana.com/
Logo Govern