(per a quatre comensals):
200 g de Sobrassada de Mallorca
16 peces de sardina de mida mitjana
2 ous
Farina fluixa
Pa ratllat
Oli d’oliva per fregir
Sal i pebre
Traieu el cap i l’espina central del peix un cop eliminades les escates. Netejau el peix amb aigua abundant i eixugau-lo amb l’ajuda d’un pedaç o paper de cuina. Condimentau-lo amb una mica de sal i pebre. Disposau-hi al centre petits trossos de Sobrassada de Mallorca, procurant que ocupin el lloc de l’espina central.
Uniu les dues supremes del peix, donant-hi la forma primitiva de la sardina. Passau el peix per farina, després per ou batut i, finalment, per pa ratllat. Fregiu les sardines amb l’oli d’oliva en una paella.
Serviu el peix, un cop fregit, acompanyat d’una amanida d’endívies.
Recepta aportada pel Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca