Gastronomia
Oli de Mallorca
MADUIXES AMB PEBRE VERD I OLI DE MALLORCA
: Postre | : 4 | : Alta
Ingredients
SOPA DE MADUIXES: -? quilo de maduixes -75 grams de sucre -25 grams d'Oli de Mallorca GELAT DE PEBRE VERD: -1 litre de llet -200 grams de sucre -50 grams de pebre verd en gra -40 grams de farina de blat de moro (maicena) -50 grams d'Oli de Mallorca SALSA DE CITRICS: -250 grams de suc de taronja -25 grams de suc de llimona -25 grams de suc de llima -75 grams de sucre -200 grams de fondo neutre de tapioca (bulliu dos litres de aigua i incorporeu 300 grams de tapioca, remeneu sense aturar durant 15 minuts a foc suau i tritureu amb un robot fins aconseguir una pasta fina, passeu per un colador i deixeu refredar)
Preparació
GELAT DE PEBRE VERD: -Poseu a bullir ? litre de llet conjuntament amb el sucre i pebre verd lleugerament picada. -Diluïu la farina de blat de moro dins la resta de la llet freda (1/4 de litre). -Incorporeu a la llet bullint la mescla de llet i farina de blat de moro. -Cuineu tot el conjunt a foc suau fins que agafi consistència de crema. -Retireu del foc i deixeu refredar. -Guardeu dins el frigorífic una vegada freda la crema durant 24 hores. -Coleu i poseu la crema a refredar fins que assoli una consistència cremosa. -Incorporeu l'Oli de Mallorca quan la crema estigui mig gelada. -Conserveu dins el congelador fins el moment de servir. SOPA DE MADUIXES: -Netegeu i trossegeu les maduixes. -Tritureu les maduixes conjuntament amb el sucre. -Incorporeu l'Oli de Mallorca poc a poc. Procureu que la sopa vagi absorbint l'oli com si se fos un gaspatxo. -Passeu la sopa per un colador fi. -Reserveu dins la gelera fins la seva utilització. SALSA DE CITRICS: -Poseu a encalentir dins un cassó el suc dels cítrics conjuntament amb el sucre. -Incorporeu el fons de tapioca quan comenci a bullir el suc. -Mescleu i cuineu fins que agafi una textura de salsa. -Deixeu refredar i reserveu dins el frigorífic. ESCUMA DE MEDUIXES: -Liqüeu les maduixes. -Mescleu el suc de maduixes amb la lecitina de soja i el sucre. -Emulsioneu amb l'ajuda d'una batedora. -Incorporeu l'Oli de Mallorca poc a poc sense aturar de batre. -Reserveu fins el moment de la seva utilització.
Presentació
-Trossegeu unes maduixes i saltegeu-les dins una paella amb un poc de mantega i sucre. Reserveu a un lloc calent. -Disposeu a la base del plat les maduixes saltejades. -Incorporeu un poc de sopa de maduixes i un poc de salsa de cítrics. -Formeu una bola de gelat i disposeu-la al plat. -Acabeu el plat amb un poc de escuma de maduixes i unes gotes d'Oli de Mallorca.
Tomeu Caldentey
Tomeu Caldentey - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Tomeu Caldentey
Rte. Es Molí d'en Bou - Sant Llorenç (Mallorca)
Tel: 971 56 96 63
molidenbou@terra.es
Logo Govern