Jaume de Puntiró és un petit celler familiar, que elabora vins que provenen de vinyes de cultiu ecològic. El celler i les vinyes estan situades en el municipi de Santa Maria del Camí, un dels que conformen la DO Binissalem-Mallorca. El vi s'elabora a partir del raïm cultivat seguint pautes respectuoses amb el medi ambient, inspeccionades i avalades pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica. Les vinyes es troben situades a la part plana de Santa María del Camí, a la comarca del Raiguer, al peu de la Serra de Tramuntana, a uns 15 km. de la ciutat de Palma. Els raïms provenen de set finques: Sa Vinya Vella, Ca Serví, Cas Misser Fiol, Ses Rotes, Ca Sa Pesa i Ca Xenoi. Les varietats de raïm utilitzades són les tradicionals i autòctones de la zona: Mantonegro, Callet i Premsal Blanc; també s'ha incorporat la varietat Cabernet Sauvignon. Els vins que s'elaboren són: Vermell (vi negre jove), Carmesí (vi negre semicriança), Buc (vi negre de criança), Blanc (vi blanc jove), Daurat (vi blanc de criança) i JP (vi negre de criança, reserva privada).