CARRÉ DE XAI AMB CROSTA D’OLIVES I OLI DE MALLORCA
: Plat principal | : 2 | : Mitjana
Ingredients
2 costellams de xai de 380 a 450 grams
6 cullerades d’Oli de Mallorca
2 escalunyes
100 g d’olives negres
100 g d’olives verdes
2 grans d’all
1 manat de farigola
100 g de pa blanc ratllat
Oli de Mallorca
Pebre i sal
Preparació
Encalentiu l’Oli de Mallorca i feis un sofregit amb l’escalunya, l’all picat, la farigola i les olives sense pinyol i picades.
Mesclau-ho amb el pa blanc ratllat i un raig d’Oli de Mallorca.
Formau una pasta per fer la crosta i reservau-la.
Adobau el xai i enfornau-lo uns de 10 a 15 minuts a 170ºC.
Quan faltin 5 minuts per acabar de coure el carré, treis-lo del forn i cobriu la part plana amb la pasta preparada anteriorment per fer la crosta.
Tornau-lo a enfornar.
Presentació
Col·locau el carré damunt el plat.
Acompanyau la carn amb patató o patates gratinades i amb verdures de temporada saltades amb Oli de Mallorca al punt.